Oranje pannenkoeken


Oranje (paprika) pannenkoeken  – Koningsdagpannenkoek

Oranje boven, oranje boven, leve de oranje pannenkoek! Koningsdag wordt steeds meer een feestje, ook voor kinderen met de komst van de Koningsspelen. Vandaag doen ruim 6.000 basisscholen mee die beginnen met een heerlijk ontbijtje gevolgd door lekker sporten. En wat eet je aan het einde van zo’n sportieve en feestelijke dag? Jaaaa, pannenkoeken natuurlijk! Met dit recept doe je alvast inspiratie op voor Koningsdag.  Met deze gezonde oranje pannenkoeken, gemaakt met paprika! Het leuke aan de oranje pannenkoeken is niet alleen de oranje kleur, maar ook de  combinaties die je kunt maken met deze hartige pannenkoek. Deze oranje pannenkoek is namelijk super lekker met tomaat en kaas. Of andere lekkere groenten naar keuze. Zo tover je een feestje op tafel. En lukt het niet meer vanavond? Maak ze dan voor Koningsdag volgende week. Of bak de dag ervoor een flinke stapel pannenkoeken en verkoop ze op de vrijmarkt, dan kun je mooi een centje verdienen :-). 

 

Ingrediënten oranje pannenkoeken

voor 4 personen:

  • 3 rode paprika’s
  • 3 eieren
  • 300  gram boekweitmeel
  • 400 ML melk
  • olie of boter om in te bakken
  • zout en peper
  • kaas en tomaten voor de topping

 

Bereiding oranje pannenkoeken

Verwarm de oven op 200˚C. Was de paprika’s, halveer ze en haal de zaadlijsten eruit. Besprenkel een ovenschaal met olie en doe de paprika’s erin. Totaal 20-30 minuutjes verwarmen tot ze er gerimpeld uitzien (niet zwart!). Haal ze daarna uit de oven en laat ze afkoelen.

Meng vervolgens het boekweitmeel met de eieren en melk tot een beslag. Voeg de paprika’s toe en pureer het mengsel met een staafmixer of blender tot een glad beslag. Voeg naar smaak wat zout en peper toe. En klaar is je oranje pannenkoekenbeslag.

Verwarm een beetje boter of olie in de pan en bak je oranje pannenkoek tot ie gaar is. Fijne Koningsdag!
Recept en afbeelding @VerseOogst.nl

Print Friendly

Plaats een reactie